10 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019

Prejemniki nagrade Horus 2019 bodo znani 17. decembra 2019 v Mariboru.

(Maribor, 2. december 2019) Danes zvečer je strokovna komisija 1. kroga ocenjevanja, ki jo je sestavljalo 7 neodvisnih strokovnjakov, razglasila 10 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost  HORUS 2019. Ti so dosegli najmanj 51 odstotkov vseh možnih točk. Eden izmed kandidatov ni dosegel 51 % vseh možnih točk v 1. krogu ocenjevanja, zato ni uvrščen med finaliste.  Razpis za nagrado Horus je letos objavljen že enajstič zapored, zmagovalci bodo znani 17. decembra v Mariboru. Častni pokrovitelj podelitve Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2019 je Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor.

Med finaliste so se uvrstili naslednji prijavljeni kandidati: Za Strateško nagrado Horus 2019 v kategoriji profitnih pravnih oseb: FlawlessCode, informacijski inženiring, d.o.o., v kategoriji neprofitnih pranih oseb: DOBA Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Malo mesto d.o.o., socialno podjetje. Za Priznanje za projekt: v kategoriji neprofitnih pravnih oseb Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru. V kategoriji novinarji: Viva Videnović, urednica rubrike Proglas (tednik Mladina) in Branka Bezjak, urednica Štajerca (Časnik Večer). Za Posebno priznanje v kategoriji splošno: dr. Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, psiholog in psihoterapevt, Jurček Nowakk, prostovoljec, predsednik, tajnik, član, vodnik HOPLA – društva za družinsko rekreacijo, Borut Ambrožič, Per Ardua d.o.o., vodja marketinga in projektne pisarne,  in Tomaž Bole, glavni tajnik Ustanove Gallus in prostovoljec.

Na razpis za nagrado Horus 2019 je do 15. novembra 2019, ko se je razpis zaključil, prispelo 11 vlog. Ocenjevanje poteka v dveh krogih, podelitev nagrad Horus 2019 pa bo 17. decembra 2019 v Mariboru.

Z razpisom Horus 2019 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2019 podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer:  PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji in Urad RS za mladino.