(Maribor, 3. december 2018) V petek, 30. novembra 2018 zvečer, je strokovna komisija 1. kroga ocenjevanja, ki jo je sestavljalo 6 neodvisnih strokovnjakov, razglasila 13 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost  HORUS 2018. Ti so dosegli najmanj 51 odstotkov vseh možnih točk. Razpis za nagrado Horus je letos objavljen že desetič zapored. Častni pokrovitelj Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2018 je Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije.

Med finaliste so se uvrstili vsi prijavljeni kandidati in sicer: za Strateško nagrado Horus 2018 se v kategoriji majhnih podjetij: Zeus d.o.o., Mega M d.o.o., Prohit d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. in Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. Za Priznanje za projekt: SAP d.o.o.,  Zaposlitveni center Avantus d.o.o., Filozofska fakulteta UM – Mednarodni center za ERM, Planinska zveza Slovenije (Odbor “Planinstvo za invalide/OPP”). Za Posebno priznanje v kategoriji splošno: Marjan Videnšek, iz društva Preporod, in mag. Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda d.d.. V kategoriji Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu: Mark Pahulje, Canada, v kategoriji novinarji pa Edita Cetinski Malnar, Oddaja Prava ideja, RTV Slovenija.

Na razpis za nagrado Horus 2018 je do 15. novembra 2018, ko se je razpis zaključil, prispelo 13 vlog. Ocenjevanje poteka v dveh krogih, podelitev nagrad Horus 2018 pa bo v 13. decembra 2018 v Mariboru. Z razpisom Horus 2018 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018 podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer:  Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino.