Predstavite svoj primer dobre prakse in tako krepite svoj ugled v javnosti!

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami, enkrat letno objavita razpis za podelitev Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – HORUS.

Z razpisom Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – HORUS želimo organizatorji v sodelovanju s podpornimi partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Le-ta pa pomeni mnogo več od dobrodelnosti, je predvsem poštenost brez zlorabe preko meja, ki jih zahteva zakonodaja.

Nagrada je namenjena predvsem podjetjem in zavodom, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje poslovanje: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov podjetja – poslovnih partnerjev in širše družbe – ter pri razvoju izdelkov in storitev. Še posebej pomembno pa je, da jo organizacije (podjetja, zavodi, društva…) vključujejo v strateško vodenje ter v svoje poslovanje, in to tudi v času krize, kar se obrestuje na dogi rok. Novembra 2010 je izšel standard družbene odgovornosti ISO 26000, ki vključuje sedem poglavij, ta pa so v nagradi Horus bila zajeta že ob njenem nastanku leta 2009.

Veseli nas, da se za sodelovanje na natečaju odloča vedno več podjetij, zavodov, posameznikov in da jim izpolnjevanje vprašalnika pomaga ustvarjati njihovo lastno strategijo družbene odgovornosti. Prepričani smo, da je takšnih v Sloveniji veliko, zato se že veselimo predstavitev vaših dosežkov na tem natečaju. Razpis za nagrado Horus 2013 je že za nami! Razpis za nagrado Horus 2014 pa si oglejte tukaj.

Torej,vabimo vas, da na natečaju za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS z vašim primerom dobre prakse sodelujete tudi vi!