(Maribor, 23. november 2018) Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost  HORUS 2018 je do 15. novembra 2018, ko se je razpis zaključil, prispelo 13 vlog. Od tega je prispelo za kategorijo Strateška nagrada pet vlog, za Priznanje za projekt štiri vloge. Za Posebna priznanja so prispele prav tako štiri vloge, od tega sta za splošno posebno priznanje prispeli dve vlogi ter ena vloga za posebna priznanja Slovenci v zamejstvu in po svetu in ena vloga za novinarje. Vloge so bile včeraj poslane v ocenjevanje različnim neodvisnim strokovnjakom. Ocenjevanje poteka v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. 30. novembra 2018 bodo znani finalisti, podelitev nagrad Horus 2018 pa bo v 13. decembra 2018 v Mariboru. Razpis za nagrado Horus je letos objavljen že desetič zapored.

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018 se potegujejo različne pravne osebe in posamezniki. Za Strateško nagrado Horus 2018 se v kategoriji majhnih podjetij potegujejo: Zeus d.o.o., Mega M d.o.o., Prohit d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. in Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. Za Priznanje za projekt so na razpis Horus 2018 svoje vloge poslali naslednji kandidati: SAP d.o.o.,  Zaposlitveni center Avantus d.o.o., Filozofska fakulteta UM – Mednarodni center za ERM, Planinska zveza Slovenije (Odbor “Planinstvo za invalide/OPP”). Za Posebno priznanje v kategoriji splošno sta predlagana Marjan Videnšek, iz društva Preporod, in mag. Danilo Burnač, direktor Mariborskega vodovoda d.d.. V kategoriji Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je kandidat za nagrado Mark Pahulje, Canada, v kategoriji novinarji pa Edita Cetinski Malnar, Oddaja Prava ideja, RTV Slovenija.

Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018 podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer:  Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino.