Horus Slovenska nagrada za družbeno odgovornost
Uvod
Predstavitev projekta
Organizatorja in partnerji
Predstavitev nagrade
Ocenjevalna komisija
Predstavitev prijavljenih kandidatov
Končno poročilo Ocenjevalne komisije
Program podelitve
Pokrovitelji podelitve
Objave
Zahvala
Kolofon
 
 
Zbornik finalistov 2012
 

Častni pokrovitelj
dr. Danilo Turk,
predsednik Republike Slovenije

Spoštovani,

podeljevanje Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2012 je zagotovo korak k napredku Slovenije v prizadevanjih za razvoj družbene odgovornosti. Žal mi je, da Slovenija še nima nacionalne strategije na tem področju, hkrati pa me veseli, da se za nagrado potegujejo slovenska podjetja in posamezniki, ki se zavedajo svoje odgovornosti in v svoje poslovanje vključujejo poštene poslovne prakse ter takšne spodbujajo tudi pri drugih.

Vedno več je posameznikov, organizacij in podjetij, ustanov, ki jim ni vseeno za prihodnost naše države, našega planeta in vseh njegovih prebivalcev, tako sedanjih, kot prihodnjih. Želim si, da bi v prihodnje bilo še več tistih, ki bi spoštovali pomen solidarnosti, jo udejanjali v praksi in jo privzgojili prihodnjim rodovom. Želim si, da bi krepili pozitivne vrednote in osebno ter družbeno odgovornost ter tako skupaj ustvarjali boljšo prihodnost

Vsem nagrajencem in prejemnikom priznanj Horus 2012 iskreno čestitam. Iskreno čestitam tudi vsem tistim prebivalcem Slovenije, ki vam je mar za našo prihodnost in ki si aktivno in mirno prizadevate za pošteno ravnanje vseh na vseh področjih našega življenja.

S prijaznimi pozdravi,