Horus Slovenska nagrada za družbeno odgovornost
Uvod
Predstavitev projekta
Organizatorja in partnerji
Predstavitev nagrade
Ocenjevalna komisija
Predstavitev finalistov
Končno poročilo Ocenjevalne komisije
Program podelitve
Pokrovitelji podelitve
Objave
Zahvala
Kolofon
 
 
Zbornik finalistov 2013
 

Častni pokrovitelj Borut Pahor,
predsednik Republike Slovenije

Spoštovani,

Horus 2013, Slovenska nagrada za družbeno odgovornost, katere poslanstvo je krepitev zavedanja o pomenu naše osebne in družbene odgovornosti, letos praznuje peto obletnico. Nagrada Horus raste in se širi, kar kaže, da je vaše poslanstvo dobro sprejeto in dobro razumljeno. Ne le prejemniki te nagrade, temveč vsi, ki jo ustvarjate, nam s svojim zgledom predstavljate, kako se da krizi in stiskam navkljub delovati pošteno, odgovorno, uspešno in naravi ter ljudem prijazno. Zato se vam, budilcem zavesti o družbeni odgovornosti, ki je danes, v teh težkih časih, še bolj pomembna, zahvaljujem in čestitam za vaše delo.

Družbo sestavljamo posamezniki. Njeno delovanje, njena uspešnost in rast so odraz vseh nas. Živimo v takšni družbi, kot jo oblikujemo, zato se moramo zavedati ne le naše odgovornosti, temveč tudi soodvisnosti. Potrebujemo občutek, da delamo skupaj za skupno. Potrebujemo eden drugega. Ne samo v politiki, tudi sicer. Vsak od nas, kot posameznik, kot državljan ali državljanka, ima nekaj, kar sestavlja mozaik Slovenije 21. stoletja. Domovina potrebuje vse nas, mi pa domovino vseh nas. Zato ne obupajmo. Sestavimo ta mozaik v sijajno celoto. Slovenci, vsi ljudje te prečudovite dežele, to skupaj zmoremo. Sodelovanje vseh za vse ni več naša zgodovinska priložnost, temveč neizogibna nujnost.

 

Tudi s svojim zgledom skušam delovati v tem duhu in veseli me, da v teh časih, polnih zgodb o človeških stiskah in krizi, v Republiki Sloveniji zanimanje za družbeno odgovornost, zlasti v civilni družbi in v gospodarstvu raste. Z zavedanjem pomena družbene odgovornosti bo lahko Slovenija postala navkljub geografski majhnosti velika država tudi v mednarodnem merilu. Da je temu tako, dokazujejo Slovenci v zamejstvu in po svetu, ki se zavedajo pomena svojih korenin in jih ohranjajo. Veseli me, da so med prejemniki nagrade za družbeno odličnost tudi oni.

Z veseljem sem sprejel častno pokroviteljstvo nad Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2013. Vsem nagrajencem in prejemnikom posebnih priznanj iskreno čestitam in vam želim še veliko osebnih in poslovnih uspehov. Predvsem pa vam želim, da še naprej širite družbeno odgovornost.

S prijaznimi pozdravi,
Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije